Kurkuma

kurkuma

Další názvy

Nepravý šafrán, žlutý zázvor

I když se kurkumě přezdívá nepravý šafrán, nedoporučuje se používat ji místo něj, protože je příliš ostrá. Její chuť je ostře kořeněná až trpká (podobná zázvoru). Často se během vaření přidává do rýžových pokrmů, například pilafu.

Pro význačnou kořennou chuť se kurkumy používá jako koření při přípravě různých omáček, přidává se do hořčice, hodí se také k přípravě tekutého koření – worcesterské omáčky a nejrůznějších druhů koření karí. Osvědčí se ve slaných (rýže, polévky, brambory, těstoviny, omáčky, míchaná vejce, pečiva, těsta , ryby), ale také sladkých pokrmech jako čatní.

2 komentářů pro Kurkuma

  • Johna147  říká:

    You have brought up a very excellent details , regards for the post. dcdgdddeegee

    • Judith  říká:

      Your article pectfrely shows what I needed to know, thanks!

Vložte odpověď

Použít můžete následující HTML tagy a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>