Tom Yum

 

1457514_388987547925730_5793131646056448173_n

Jedna z nejznámějších polévek vůbec, která se vyznačuje ostře kyselou chutí, je široce podávána v zemích jako je Kambodža, Singapur a Malajsie. Cestu a oblíbenost si ale našla po celém světě. Existuje několik druhů této polévky, která má ve většině případů stejný základ a liší se pouze druhem masa. Tom Yum goong/kung s krevetami. Tom Yum gai/kai s kuřecím. Tu, kterou my máme nejraději se může nazývat Tom Yum Nam Khon. Je v ní totiž použito kokosové mléko, které rozhodně není standard.  Některé recepty si prostě děláme po svém, protože nám tak chutnají. Doufáme, že i vám tato varianta zachutná. Dobrou chuť!

Ingredience

  • Citronová tráva
  • Houby(žampiony, hlíva, fungus,..)
  • Tom Yum pasta
  • Kokosové mléko
  • Listy kafíru
  • Krevety
  • Cherry rajčata
  • Zázvor
  • Rýžové nudle
  • Limety
  • Chilli papričky
  • Koriandr
  • Rybí omáčka
  • Jarní cibulka

 

Příprava

1. Přivedeme vodu nebo vývar do varu

2. Vhodíme citronovou trávu, kterou nejdříve pokrájíme na větší kousky a listy kafíru(nejedlé)

3. Přihodíme zázvor pokrájený na malé kostičky (množství podle chuti)

4. Houby pokrájíme na kousky a také přihodíme do hrnce

5. Poté přidáme Tom Yum pastu a dobře promícháme, můžete přidat chilli papričky podle chuti

6. Těsně před podáváním vhodíme cherry rajčata, jarní cibulku, krevety a povařené rýžové nudle podle návodu na obalu

7. Přilejeme kokosové mléko, chvíli necháme povařit a dochutíme rybí omáčkou a limetou

8. Na závěr můžete posypat nasekaným koriandrem

 

Vložte odpověď

Použít můžete následující HTML tagy a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>